Zoektocht naar magie

  • Ted Takes / Fine Art

“Een opkomende zon geeft mij het besef dat we nietig zijn in een onmetelijke ruimte. Een dichter zou met woorden willen overbrengen hoe dat voelt maar ik heb het beeld. Het begint met een idee, maar dat verandert voortdurend omdat ik reageer op wat er gebeurt tijdens het maken.

 

Zonder dat ik het bedenk, door mijn reactie op het maken, komen in het werk persoonlijke aspecten naar voren die herhaaldelijk terugkomen. Het werk wordt vaak fragiel en transparant en gaat een interactie aan met de ruimte waarin het zich bevindt. Kleur is belangrijk voor me. Kleur is iets wat direct bij je naar binnen komt. Het is net als muziek, er zit geen filter tussen wat je hoort en wat het met je doet.

 

Ik probeer met kleur en vorm een moment te creëren dat je zou kunnen ervaren als je iets ziet wat je overweldigt. Het fragiele in mijn werk geeft het vergankelijke van dat moment weer. Mijn vragen zijn: ‘Waarom is het mooi?’ en ‘Wat is het eigenlijk dat je ziet?’ Hoe een sterrenstelsel er uit ziet.
Of lava dat uit een vulkaan spuwt. Mijn werk is een reactie op die momenten en een zoektocht naar wat magie nu eigenlijk is.”

 

www.tedtakes.blogspot.nl