Voorbij de taal

  • Sylé van Olst / Fine Art

“Ik probeer de menselijke geest laag voor laag af te pellen, voorbij de grens van de rede te gaan en blootleggen wat daaronder verscholen ligt. Datgene wat we liever verborgen zouden houden. Het spectrum aan menselijke bewustzijns- toestanden fascineert mij. Waanzin, dissociatie of de droom vind ik interessant. Het gaat voor mij om het dierlijke aspect van de mens tegenover het vermogen tot zelfoverstijging, zonder dat ik daar direct een waardeoordeel over wil vellen. Wellicht is mijn werk ook een poging om het universum en het leven zelf te kunnen begrijpen via de menselijke geest.

 

Ik werk zowel groot als klein, op doek, papier en sculpturaal, maar ook in de vorm van animaties en poëtische teksten. Wanneer ik op papier of doek werk, gebruik ik zowel verf als inkt als stiften. Wanneer ik sculpturaal werk gebruik ik plastic, kauwgom, rubber, metaal en andere materialen afkomstig van afval, speelgoed, serviesgoed en menselijk haar. Mijn animaties voer ik uit in ecoline of stift. Mijn werk is geslaagd wanneer het de taal voorbijstreeft, wanneer het daar gaat waar woorden slechts met moeite kunnen komen.”

 

www.syle.nl

Beeldende kunst