Terug naar huis

  • Carmijn Bakker / Popacademie

Een Nederlands meisje met een echte Amerikaanse roots-sound. Dat is Carmijn. Samenzang, meerdere gitaren, sterke melodielijnen en een authentieke warme stem kenmerken haar sound.

 

Carmijn is afkomstig uit de Kop van Overijssel. Daar begon ze ooit met haar grote passie: muziek schrijven en maken. De natuur, het open land, de wisseling van de seizoenen: ze vormen een voortdurende inspiratie. De sfeer van dat platteland legt als bijna vanzelf de vorm op.  Folk, country en pop-rock passen het best bij de gevoelens die Carmijn in haar muziek wil leggen. Grote inspiratiebronnen zijn Bonnie Raitt, Angus en Julia Stone, Lissie, Brandi Carlile en Lucinda Williams.

 

Carmijn begint een opleiding aan de Popacademie in Enschede. Ze raakt in die periode steeds verder bij zichzelf vandaan. Ze mist de afzondering, de natuur en het vrije gevoel  van ‘buiten’ zijn. Haar zoektocht naar een eigen geluid verstikt de inspiratie. Pas als ze weer terugkomt bij haar roots valt alles op zijn plek: ze heeft haar weg naar huis gevonden. De herontdekte sound is nog steeds Carmijn. Wat haar bezig houdt moet er uit. Maar het geluid is duidelijk minder gepolijst. Het heeft een scherper randje dan voorheen en klinkt meer volwassen.

 

Na een huiskamertour door Nederland studeert ze op 20 juni 2013 af aan de Popacademie met haar show ‘The way back home’ – genoemd naar het duet met Nils Westerhof dat gaat over haar zoektocht. Ze presenteert ook meteen haar volgende single: ‘Slow Down’.  Met deze show luidt Carmijn een nieuw begin in. Ze is druk aan het schrijven voor haar eerste ep of album dat in 2014 zal verschijnen en gaat uitgebreid op tour. De komende tijd zal Nederland op verschillende festivals, kleine en grote podia kennismaken met de vernieuwde – maar altijd nog authentieke – Carmijn.

 

Biografie door Gerrit Jan Lutkehaus  -  www.lutkehaus.nl

 

www.carmijn.com

Muziek