Spelen met regels

  • Kees Westervelt / Fine Art

“Tussen het creëren en consumeren van kunst en cultuur zit wisselwerking en dynamiek. Dat fenomeen probeer ik in mijn werk te vatten. Ik haal mijn inspiratie vanuit alle lagen van de cultuur. Zonder me te laten belemmeren door heersende regels, normen en verwachtingen speel ik hiermee. Tegelijkertijd worden deze regels, normen en verwachtingen door mijn werk onderwerp van discussie. Daarbij hoort de combinatie van ambachtelijke en moderne technieken. De combinatie van die twee verschillende benaderingen geeft een dynamiek waarin grenzen vervagen. Door de beperkingen van de techniek geeft het tekenen met potlood mij volledige controle. Dat staat in contrast met het werken via een computer waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn en volledige controle onmogelijk is. In dat computerwerk lijkt geen sprake van begin of eind.”

 

www.keeswestervelt.blogspot.nl