Positie van kunst

  • Frank Blommestijn en Michiel van der Werf / Fine Art

“Het kan haast niet anders dan dat u succes wilt bereiken in uw werk en in uw leven. Maar waarom wilt u dat? Het pad naar succes is zwaar en wat heeft u eigenlijk aan succes? Zitten wij zelf aan het stuur in het nastreven van onze dromen of zijn wij het willoze slachtoffer van ‘iets in ons hoofd’?”

 

“Wij maken korte films waarin we zelf acteren, die we zelf regisseren, belichten en vormgeven. We doen alles zelf, maar we zijn ook zelf het onderwerp. De positie van kunst en de kunstenaar in de huidige maatschappij is het centrale uitgangspunt van ons werk. De verschijnselen en verhoudingen die wij herkennen binnen de Nederlandse maatschappij betrekken we op ons zelf. Wat wordt er verwacht van ons als jonge kunstenaars. Wat wordt er überhaupt verwacht van kunst? Bestaat het spectaculaire kunstwerk en mag je openlijk bekennen dat je beroemd wil worden? Wat is de smaak van de middelmaat, en hoe verhoudt die zich tot de kunst. Zijn wij daar van afhankelijk of hoeven wij ons daar niets van aan te trekken?”

 

Frank Blommestijn & Michiel van der Werf wonnen met hun film Things that may not be there de JCE Award bij de Biënnale JCE in Parijs. Ook wonnen zij hiermee de Publieksprijs bij de TENT Academy Awards in Rotterdam en de M2LIVE Filmprijs tijdens het M2LIVE festival 2013 in het Bonnefanten-museum . Ook werden ze uitgeroepen tot Arnhemse Nieuwe door Ontwerp Platform Arnhem (OPA). Things that may not really be here toont een aantal scenes uit bekende Hollywoodfilms. De kunstenaars spelen verkleed als bekende acteurs zoals Tom Cruise en Julia Roberts scenes na uit de films.

Frank Blommestijn studeert in 2013 af als Docent Beeldende Kunstn en Vormgeving.
www.frankenmichiel.nl

Beeldende kunst