Pathos, Pijn & al haar vrienden

  • Wietske Andringa / Illustration Design

“Mijn werk is een onderzoek naar het verbeelden van mijn eigen omgang met pijn, verdriet en andere emoties, gedachten en situaties die te maken hebben met mijn chronische aandoening fibromyalgie. Pijn, verdriet en leed  is voor velen een negatief begrip, terwijl ik juist van mening ben dat dit alles een eigen schoonheid, kracht en waarde heeft.

 

Als mens hebben wij ze nodig omdat ze diepgang geven aan ons leven en ons vormt. Zoals Nietzsche ons al leerde “Alles wat me niet doodt, maakt me sterker”.

 

Zodoende leg ik momentopnames vast op een schetsmatige, robuuste en ruige manier. Een experimentele werkstijl die ik mezelf eigen heb gemaakt door in te spelen op het positieve facet van wat ondanks mijn beperkingen nog wel kan.”

 

www.wietskeandringa.nl