Ode aan het zelf ontdekken

  • Maaike Fecken / Product Design

“De spruiten worden minder bitter en de yoghurt is minder zuur. Vissen hebben geen graten en kippen worden gemanipuleerd tot snelgroeiende, waterige hyperwezens. In onze koelkast ligt enkel en alleen nog eenheidsworst.

 

Als vormgever begeef ik me graag op het gebied in en rond de keuken. Mijn eindexamencollectie BUITENGEWOON is een ode aan het zelf ontdekken en een reactie op het gemiddelde keukenleven geteisterd door culinaire vervreemding en smaakvervlakking.

 

Mijn producten bieden de mogelijkheid eigen ingrediënten te kweken, plukken en vangen. Ik propageer daarmee een nieuwe keuken vol handeling en activiteit. Ik geloof dat er een betekenisvolle toekomst in de doe-het-zelf-gedachte ligt. Niet groots en baanbrekend, maar juist toegankelijk en kleinschalig.”

 

www.maaikefecken.nl