Meer begrip voor stoornis

  • Amy Besten / Graphic Design

“Er is nog altijd onwetendheid en onbegrip over manische depressie. Ik laat de bezoeker beleven en ontdekken wat de stoornis inhoudt, hoe het voelt en hoe het leven van een manisch depressief persoon eruit ziet. Het verhaal is fictie, maar gebaseerd op het leven van mijn moeder.

 

De ziekte is zoals die is, ik wil het niet groter maken, maar op informatieve en persoonlijke manier een verhaal vertellen. De kijker moest onderdeel worden van het verhaal en mee worden genomen aan de hand van de hoofdpersoon. Dat heb ik proberen te bewerkstelligen door middel van verschillende grafische uitingen.

 

Mijn ontwerp moest menselijk, tastbaar en persoonlijk zijn. Ik ontwierp een volledige tentoonstelling die terug te vinden is in een draaiboek. Een groot deel van de tentoonstelling heb ik uitgevoerd.”