Labyrintisch hotel

  • Rory Hol / Interieurarchitectuur

Rory Hol studeerde de bachelor Interieurarchitectuur: “We kregen de opdracht een ontwerp te maken voor een Stayokay hotel, een restaurant en ruimte met een zelf te bepalen derde functie. Dit alles was gelegen op de derde verdieping van een leegstaand kantoorgebouw met een aangrenzend dakterras.

 

Geïnspireerd door het stedelijk weefsel van de binnenstad Zwolle heb ik privéplekken in de vorm van compacte (slaap)units, gezamenlijke plekken om met een hapje en een drankje te zitten en openbare plekken waaronder een urban garden ontworpen. Dit alles wordt verbonden door smalle, kronkelige straatjes, pleinen en natuur.

 

Door de speelse plaatsing van units en door de labyrintische lay-out wil ik de bezoeker het gevoel geven door een (oude) stad te lopen, waar op iedere hoek iets nieuws kan worden ontdekt.

 

Deze beleving wordt beïnvloed door de gelaagdheid van de materialen, de afwisselingen tussen open en gesloten, en het spel van licht en schaduw.”