Koop me!

  • Laura de Weijer / master Fashion Design / Shoedesign

Laura de Weijer volgde de master Fashion Design, specialisatie Shoe Design, na de bachelor Fashion Design.

 

“Deze collectie gaat over mij. In mijn archief heb ik gezocht naar overeenkomende stijlen. Deze waren in drie groepen onder te verdelen, ieder met een verschillend thema: ‘Rock it soft’, ‘Strap me on’ en ‘Artist’s shit’.

 

‘Rock it soft’ gaat over het verschil tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid waar ik altijd naar op zoek ben in mijn ontwerpen. Het gaat over zachtheid en speelsheid met een sterke houding. Hiervoor heb ik een harde (masculiene) schoen met een ronde (vrouwelijke) vorm willen maken.

 

‘Strap me on’ gaat over mijn angst om vast te zitten in een bepaalde manier van leven. Het gaat over fetisjes en onbekende handelingen. Dit wordt benadrukt door de manier waarop ik het leer van de schoenen met elkaar heb verbonden.

 

‘Artist’s shit’ gaat over de regels van schoonheid en lelijkheid – de geheime formule om alledaagse objecten te veranderen in objecten om naar te verlangen. Birckenstocks gedragen met de sokken aan en brogues waren mijn belangrijkste inspiratie.

 

Alles bij elkaar zijn fetisjes het overkoepelende thema. In essentie is een fetisj het via de cultuur toekennen van intrinsieke waarden of krachten aan een object. Dit doe ik zelf ook in mijn leven en ik blijf dat doen. Het is mijn persoonlijke filter.”

 

foto’s: Romy de Vries