Irgendwo im Nirgendwo

  • Judith Simon / Jazz & Pop

Irgendwo im Nirgendwo betekent: ergens in het nergens. Ik vond dit een juist motto voor mijn eindexamen omdat de weg ernaartoe een grote zoektocht was. Wie ben ik? Waarom wil ik überhaupt zingen? Heb ik genoeg talent om dat professioneel te doen? Kan ik mensen raken met mijn stem? Dit soort vragen stelde ik me tijdens de laatste vier jaar regelmatig. En toch ben ik mijn eigen weg gegaan.

 

Vijf minuten voordat ik op het podium stap, realiseer ik me opeens, dat het nu gaat gebeuren: Nu komt het moment waar ik zo lang naartoe heb gewerkt. Een moment dat tegelijkertijd afsluiting en start is.

 

Ik liet een intermedial programma zien met vooral mijn eigen songs. Ik heb de laatste maanden met mensen van verschillende disciplines samengewerkt: muzikanten, een danseres en een videokunstenaar, mensen met wie ik een goede creatieve click had.

 

Mijn doel voor mijn eindexamen was niet een perfect concert in elkaar te zetten of alles te laten zien wat ik tijdens de studie heb geleerd, maar door via mijn eigen nummers te laten zien en horen wie ik ben.”

Muziek