Ambacht en innovatie

  • Joris de Groot / Product Design

Als ambachtelijk opgeleide productontwerper zoek ik naar innovatie binnen de industrie. Voor mijn afstuderen werk ik samen met Dolfing Druten, een bedrijf dat normaal werkkleding, regenkleding en waterbedden produceert. Ze gebruiken allerlei soorten PVC dat wordt bewerkt met hoogfrequente lastechniek. Ik ontwikkel een serie tassen, die bestaat uit een basic shopper, een sporttas, een strandtas en een laptop koffer. Deze serie is ontstaan vanuit een vouwtechniek die normaal ook wordt gebruikt bij het produceren van eenvoudige plastic boodschappentassen.

 

Daarnaast heb ik nog een serie tassen ontworpen waarbij volume wordt gecreëerd door bepaalde vouwen in de bodem of zijkant van de tas te lassen. Naast het produceren en het creëren en van volume vind ik het ook belangrijk  dat de techniek voor de visuele detaillering zorgt.

 

Joris de Groot werd uitgeroepen tot een van de Arnhemse Nieuwe door Ontwerp Platform Arnhem (OPA). De film werd door MAXIMAGES gemaakt in opdracht van OPA, CASA en ArtEZ.

 

www.jorisdegroot.com

Vormgeving