Afstuderen met drie bands

  • Jazz & Pop / Robert Söhngen

“Voor mijn eindexamen wilde ik echt laten horen waarmee ik in vier jaar bij ArtEZ bezig was. In andere eindexamens hoor je soms projecten, die expres voor het examen ontstaan, dat vindt ik ook te gek, maar ik wilde graag laten horen in welke bands ik op het conservatorium gegroeid en opgegroeid ben.

 

Ik heb dus met drie bezettingen gespeeld: mijn jazztrio TTRio, mijn NeoSoul band Soular en mijn rockband Hands on Deck. Het was belangrijk voor mij om me van verschillende kanten te laten zien, omdat ik ook in de studie nooit alleen met een ding bezig was. En het ene ding speciaal voor het eindexamen heb ik dan toch nog heb gevonden: een belachelijk goede live-arrangement van
‘A Long Walk’ van Jill Scott, daar hebben we veel werk in gestopt.”

 

www.robert-soehngen.de

Muziek